Blog cikk olvasása

Életfeladatunk, életcélun megtalálása rohanó, gyorsan változó világunkban nehezebb, mint valaha. Egyedül nehéz. Segítünk, hogy megtaláld életed irányát...

Életcél megtalálása modern világunkban

Az életcél megtalálása nem kis kihívás. Sokan fordulnak hozzám azzal a problémával, hogy nem igazán tudják, mivel is szeretnének foglalkozni. Valahogy olyan szürkék a napok…

Picture of 'Dr. Márkus Barbara

'Dr. Márkus Barbara

Szakrális Tér Közösségi vezetője, léleképítő, spirituális vezető

Az életcél megtalálása nem kis kihívás. Sokan fordulnak hozzám azzal a problémával, hogy nem igazán tudják, mivel is szeretnének foglalkozni. Valahogy olyan szürkék a napok… Szeretnének valami igazán jót, de fogalmuk sincs, mi az, ami testhez álló lenne, vagy ami boldoggá tenné őket. Ilyenkor mindig megfogalmazom számukra a problémát (vagyis szebb kifejezéssel élve a FELADATot), az a helyzet, hogy azért érzik mindezt, mert nincs céljuk. Na aztán akkor pedig mindenkinek elkerekedik a szeme és elcsodálkozik: „Valóban, nem találták meg az életcéljukat”!

Életcélok a nemi szerepek változása tükrében

Sok nőnek például fiatal korban életcél a családalapítás, a gyermekvállalás, bár a mostani világ már a nők életében is sokszor prioritásba teszi a karriert és csak ezután állnak neki a családalapításnak. Emancipált világunkban, ahol a férfi-női szerepek összevegyültek, sajnos azzal együtt elmosódott az életcél megtalálása is. Vannak identitás-beli életcélok is. Például a férfinak az otthonalapítás, a családfenntartás. Nagyon sok esetben a nő a családfenntartó, ezért a saját céljai (a női princípium kifejeződésének különböző céljai) elmaradnak. A nőé lesz a karrier, és a fizikai teremtő erő megtestesülése. A férfiak is sokszor női szerepben nem tudják megtalálni az életcéljukat, életfeladataikat. Ez az identitás szerepek miatti bizonytalanság rányomja a bélyegét a személyiségre is. Egyre inkább erős, karakteres, irányító nők veszik át a helyet a gyengébb, szenzitívebb, visszafogottabb férfiaktól. Nagyon fontos tehát az életcél megtalálása a nemi szerepeinkben is.

Életcél megtalálása a hivatásban

Az életünk másik fontos területe a hivatás. Kellő önismeret hiányában nem tudjuk meglátni, mi is az a tevékenység, amely valóban minket szolgál. A munka vagy a kreativitás területén mi is lenne valójában az életcél és hogyan találjuk meg azt? Néhány ötlettel segítek most neked! Nagyon sokszor nem állnak meg az emberek, hogy megfigyeljék magukat, elgondolkozzanak azon, milyen tevékenységek adnak örömet számukra. Mik azok a folyamatok, amelyek feltöltik és mik azok a cselekedetek, amelyek elszívják az energiájukat.

Hogyan találd meg önmagad

Az életcél megtalálásának feltétele, hogy tölts el egy kis időt önmagaddal. Vonulj el egy kicsit és hagyj időt arra, hogy elcsendesedve önmagadba tekints. Amikor ez sikerül, gondold végig a napjaidat, az utolsó időszakodat, vagy akár átfogóan gyermekkorodtól kezdve az életedet. Vedd sorba azokat az időszakokat, amikor igazán boldog voltál és figyeld meg, mit csináltál akkor. Akár le is írhatod ezeket! Mik azok a tevékenységek, amelyekben az életed során sikereket értél el és szintén örömöd lelted benne és az eredményekben. Aztán írd le azokat a képességeket, amelyeket szeretsz magadban, örülsz, hogy pont ilyen vagy! Lehet, hogy egy-két hétig is eltarthat ez a révedés, amikor rátekintesz az életedre, önmagadra. Végül nézd át a leírtakat és szelektálj. Húzd alá azokat a dolgokat, amiket kiemelkedően örömmel és hálával végzel, folytasd egészen addig, amíg egy tevékenység ki nem emelkedik a többi közül. Aztán gondolkozz el, milyen hivatásban találhatod meg ezt az örömteli tevékenységet.

A folyamat következő mérföldköve ahhoz, hogy megtaláld az életcélodat, hogy apró célokat tűzöl ki. Pl. interneten megnézed, milyen álláslehetőségek vannak, amelyek a szeretett tevékenységgel kapcsolatosak. Aztán következő célként a szimpatikusakat hívd fel, érdeklődj, stb… Mindeközben észrevétlenül is kitűzted az életcélod: megvalósítani önmagad ebben a tevékenységben.

Hogy jól érezd magad, adj célt a napjaidnak is és este vessél számot, milyen eredménnyel jártál. Ahogy felfedezed az apró lépésekben az örömöt, máris vége a szürke napoknak! Színes lett az élet és napjaid szenvedéllyel, lázas keszülésben, örömben és hálával telnek. Mert igenis, hálás leszel önmagadnak minden apró eredményért, amit elértél és közelebb segített téged az életcélod megtalálásában.

Segítünk, hogy megtaláld belső életfeladatodat

Tudod, a Szakrális Tér Közösséget azért hoztam létre, hogy segíthessek az embereknek az életfeladataikat megtalálni. Mert hogy ezeken kívül még mindenkinek van egy belső, spirituális küldetése is, vagyis, hogy milyen fejlődésért született le ide a földi életbe. Előadásokat tartok, videókat készítek a témában, hogy minél több irányvonalat felfesthessek és minden segítséget megadhassak az útkeresőknek. Mindez a belső munka egy közösségben, hasonló gondolkodású emberek társaságában különösen termékeny és felemelő. Az együttérzés és összetartás, egymás segítése még hatalmasabb lelki erőt biztosít a stabil önismeret, önszeretet megszerzésében.

Ha szívesen csatlakoznál te is, mert érzed, hogy jó a támogatás az életcélod megtalálásában, akkor a legjobb helyen vagy. Örömmel és szeretettel várunk, hogy beteljesítsd önmagad! J

Napi 5 perc, ami megváltoztathatja az életedet

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy kellő erőt és motivációt kapj a változáshoz!

[wzx_sapi_form]

Szakrális Tér Közösség blogja

Bejegyzések spirituális, egészség és egyéb témákban.

Termékek
Tudástár anyagai + oldalak
Cikkek