Blog cikk olvasása

Mentális egészségünk befolyásolja testi, lelki, szellemi egészségünket. Harmonikus egységet alkotnak, nincsenek egymás nélkül. Érdekel a téma? Gyere...

Mentális Egészség

Mi a mentális egészség jelentősége életünkben? Örülök, hogy érdekel ez a téma és rátaláltál a Szakrális Tér Közösség blogjára! ’Dr. Márkus Barbara vagyok, a Szakrális

Picture of 'Dr. Márkus Barbara

'Dr. Márkus Barbara

Szakrális Tér Közösségi vezetője, léleképítő, spirituális vezető

Mi a mentális egészség jelentősége életünkben?

 Örülök, hogy érdekel ez a téma és rátaláltál a Szakrális Tér Közösség blogjára! ’Dr. Márkus Barbara vagyok, a Szakrális Tér Közösség alapítója és vezetője. Az életutam során több mint 20 éves tapasztalatot szereztem a mentális egészség területén, és most
szeretném megosztani veled ezt a tudást.

Mi a mentális egészség

Kezdjük talán ott, hogy a mentális egészség nem csupán a betegségek hiánya, hanem a teljes lelki, érzelmi és szellemi jólét állapota. Ez a belső harmónia, amely lehetővé teszi számodra, hogy teljes értékű életet élj, és képes legyél megbirkózni a stresszel, produktív és hasznos tudj lenni a munkahelyeden, közösségekben.
Tehát nem pusztán a negatív érzelmek és stressz kezelését jelenti, hanem a pozitív érzelmek és a személyes fejlődés előmozdítását is. Ez magában foglalja a pozitív gondolkodást, az önszeretetet, az önmagunkkal való őszinte kommunikációt, és a személyes növekedés és fejlődés iránti elkötelezettséget.


Az életem során sok inspirációt merítettem különböző forrásokból, de a legnagyobb hatással Sri Sathya Sai Baba volt rám. A nála járt útjaim során ő tanította meg nekem, hogy a gondolataink és érzelmeink hatalmas hatással vannak a testünk fizikai állapotára. A pozitív gondolkodás és a szeretet/önszeretet nem csupán a lelki, de a fizikai egészségünket is javítja. Ez a gondolat nagyon fontos a mentális egészség szempontjából, mert rámutat arra, hogy a test és a lélek közötti kapcsolat milyen szoros.

Ezért fontos, hogy odafigyeljünk a lelki állapotunkra, és tegyünk azért, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal és azután a világgal is. Aki megérti, hogy a saját magán belüli béke és egyensúly teremti meg a külvilágában a való harmóniát ami az Isteni Energia. 

Így képzelheted el a mentális egészséged ápolását


Úgy gondolom, a mentális egészségről a következőképpen lehetne beszélni. Olyan, mint egy kert – gondozásra, törődésre és időre van szüksége, hogy virágba boruljon. Nem elég csak a gyomokat kigyomlálni, a virágokat is öntözni kell, hogy növekedni tudjanak, a vad hajtásokat pedig nyesegetni. Az önfigyelem kulcs az önfegyelem megtalálásához, hisz csakis ezáltal látjuk meg a munkát önmagunkon. Pont ezért nem elég csak a negatív gondolatokat és érzéseket elűzni, a pozitív gondolkodást és az önszeretetet is ápolni kell, megtalálásának útját pedig tanulni. 


Vagy talán leírhatnám így is. Mint egy hajó kormányzása viharos tengeren… pont ilyen a mentális egészség ápolása is. Nem elég csak a (lelki)hullámokat elkerülni jó kapitány lévén, a hajónak a nagy vihar után karbantartásra is szüksége van, hogy biztonságosan a végső céljához érhessen. Ez annyit tesz, hogy a traumák után meg kell állnunk egy pillanatra levonni a tanulságokat, feldolgozni a helyzetet és felfedezni, milyen nézőpontokon kell változtatnunk. 
Sokszor a testre is hatással van a mentális stressz, így lényeges, hogy testileg-lelkileg-szellemileg regenerálódjunk. Az új kihívásoknak pedig megújult erővel, hittel, bizalommal és bölcsességgel álljunk neki.  

A Szakrális Tér Közösség küldetése – a társadalom létminőségének emelése az egyének által

A Szakrális Tér Közösségben arra törekszünk, hogy segítsünk neked ezen az úton. A közösségünkben segítséget kapsz, inspirációt és útmutatást is a mentális egészség területén. Egy támogató közösség része leszel, ahol hasonló gondolkodású emberekkel leszel körbevéve. A szeretetet és az egymás iránti tisztelet mindig is megadja a Család atmoszféráját, az összetartozás élményét.
Mindig érezheted, nem vagy egyedül. Célunk, hogy segítsünk neked megtalálni a belső harmóniát, és megtanuld, hogyan kezelheted a mindennapi élet kihívásait.
 

A közösségünkben hiszünk abban, hogy a mentális egészség ápolása nem csupán az egyéni jólétet, hanem a társadalom egészének jólétét is elősegíti. Ezért fontos, hogy mindenki megértse a mentális egészség jelentőségét, és aktívan részt vegyen annak ápolásában. Tisztában vagyunk azzal, hogy ha a világban nem tetszenek a dolgok, a változtatást magunkon kell kezdeni, hiszen a mi rezgéseink válnak a világ részévé. Minél több, magasabb rezgésű, mentálisan egészséges ember él a Földön, annál egészségesebb és boldogabb a társadalom, a világ. Megértjük és elfogadjuk a saját érzelmeinket és gondolatainkat, ezért képesek vagyunk kezelni a stresszt, a szorongást és a depressziót, és képesek vagyunk pozitívan reagálni a kihívásokra és a változásokra. Megtanuljuk, hogyan generáljunk pozitív érzelmeket és hogyan ne reagáljunk negatívan a körülöttünk zajló történésekre.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikket. Remélem, hogy segített megérteni a mentális egészség fontosságát, és inspirált arra, hogy többet tegyél önmagadért, a testi-lelki egészségedért. Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy további információra lenne szükséged, akkor szeretettel várunk Téged is! J

Napi 5 perc, ami megváltoztathatja az életedet

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy kellő erőt és motivációt kapj a változáshoz!

[wzx_sapi_form]

Szakrális Tér Közösség blogja

Bejegyzések spirituális, egészség és egyéb témákban.

Termékek
Tudástár anyagai + oldalak
Cikkek