Blog cikk olvasása

A gyógyító meditáció nem egy gyakorlat, hanem összetett folyamat, amit nem kell egyedül végigjárnod. Mutatom a lépéseit, és hogy hogyan támogatlak benne

Gyógyító meditáció lépésről lépésre

Szeretném megosztani veled a gyógyító meditáció lényegét, amely segíthet abban, hogy meggyógyuljunk a testi és lelki betegségeinkből. A gyógyító meditációt egy módszernek is nevezhetjük, amely

Picture of 'Dr. Márkus Barbara

'Dr. Márkus Barbara

Szakrális Tér Közösségi vezetője, léleképítő, spirituális vezető

Szeretném megosztani veled a gyógyító meditáció lényegét, amely segíthet abban, hogy meggyógyuljunk a testi és lelki betegségeinkből. A gyógyító meditációt egy módszernek is nevezhetjük, amely a testünk és a szellemünk egységére összpontosít. Az egészséges test és szellem harmóniája ugyanis az egyik legfontosabb tényező a betegségek megelőzése és gyógyítása szempontjából.

A gyógyító meditációhoz szükséges néhány dolog. Először is, találnunk kell egy nyugodt és csendes helyet, ahol nem zavarhatnak meg minket. Másodszor, szükségünk van egy kényelmes ülőhelyre, ahol stabilan és kényelmesen ülhetünk. Harmadszor, szükségünk van egy meditációs technikára, gyakorlatra, amelyet követünk. Végül, el kell szánjuk magunkat arra, hogy rendszeresen gyakoroljuk a meditációt, de a legjobb, ha 21 napon át kitartóan és célzottan meditálunk egy ugyanazon betegség gyógyítása érdekében. Ennyi idő már elegendő ahhoz, hogy a testben is meginduljanak a pozitív változások.

Az öngyógyító meditáció lépései

A gyógyító meditáció során az első és legfontosabb lépés, hogy megnyugodjunk, elengedjük a saját belső félelmeinket, de leginkább az elvárásainkat. Ha elvárások nélkül vagyunk, csakis akkor tud megnyilvánulni a még nem tapasztalt, vagyis a személyiségünket meghaladó lélekrészünk. Ilyenkor intuíció, érzet, kép, benyomás, színek formájában jelentkezhetnek belső jelzések, melyek a tudatalattink korlátainak felszakadása által láthatóvá, érzékelhetővé válik számunkra.

Ezután fókuszáljunk arra a problémára vagy fájdalomra, ami miatt keressük az öngyógyítást. Ez lehet bármilyen testi vagy lelki probléma, amely nehézséget okoz számunkra az életünkben. Ahhoz, hogy a gyógyító meditáció hatékony legyen, fontos, hogy ne legyünk racionális elménkben és engedjük el a berögzött gondolati sémákat, a fájdalomhoz, betegséghez fűződő ragaszkodásunkat. Fontos, hogy nyissuk meg magunkat a magasabb érzékeléshez, amikor bekapcsol a jobb agyfélteke, amely a racionalitáson túli érzékelést biztosítja számunkra.

Ne akarjunk analizálni, elemezni, megoldani, csak sodródjunk és bármilyen képtelenségnek tűnne is valamelyik érzet, egyszerűen csak fogadjuk el, hogy az általa érkező információ tudjon dolgozni a test betegségén. Fontos, hogy ne akarjuk feltétlenül megérteni, vagy értelmezni, hiszen ezek rezgések, amelyek formálják, átalakítják, vagy éppen kioltják a betegség destruktív folyamatait és segítenek a szerv eredeti, egészséges állapotát visszaállítani.

Amikor már tudjuk, hogy melyik területen szeretnénk segíteni magunknak, elkezdhetjük a meditációt. Többféle módja lehet a folyamatnak, pl. vizualizálhatjuk, hogy a probléma vagy betegség a testünkben egy adott területen van jelen, majd képzeljük el, hogy egy lágy, gyógyító fény kezd áramlani erre a területre. Lélegezzünk mélyen, és hagyjuk, hogy a fény átjárja az egész testünket. Képzeljük el, hogy a fény által a probléma vagy betegség lassan eltűnik a testünkből.

Fontos, hogy minden lélegzetvételnél csak arra koncentráljunk, hogy a fény átjárja a testünket, és eltávolítja a problémát. Közben figyeljünk a testünk érzeteire, és azokra a területekre, amelyekben változást érzünk.

A gyógyító meditáció végén vegyünk mély levegőt, és hagyjuk, hogy a testünkben áramló energia körbeöleljen bennünket. Köszönjük meg a testünknek a támogatást, és biztosítsuk magunkat róla, hogy továbbra is odafigyelünk a testünk jelzéseire és addig újra és újra térjünk vissza a gyakorláshoz, meditációhoz, elmerüléshez, bárminek is hívhatjuk ezt a folyamatot, amíg a gyógyulási folyamatot el nem kezdjük érezni.

Ha szeretnéd az öngyógyító meditációd hatékonyságát növelni, akkor ajánlott lehet a Kvantum Fejlesztő csomag használata, amelynek segítségével könnyebben és hatékonyabban végezheted a meditációt, hiszen olyan tisztító meditációkat találsz benne, amik már bizonyítottak másoknál, valamint tőlem is kérdezhetsz, ha elakadnál. Ez a csomag Melinda gyógyulásában is kulcsszerepet játszott, nézd meg a vele készült interjút a linkre kattintva: Melinda gyógyulásának története

A gyógyító meditáció azonban nem csak fizikai betegségek esetén hatékony, hanem segíthet az érzelmi és mentális problémákkal is megküzdeni. A meditáció során a figyelmünk a jelen pillanatra, a légzésre, a testünkre, az érzéseinkre és gondolatainkra összpontosul. Ez az összpontosítás lehetővé teszi, hogy elengedjük a múltunkban történteket és ne aggódjunk a jövő miatt. A meditáció segít abban, hogy tudatosan kezeljük az érzéseinket és ne hagyjuk, hogy azok átvegyék az irányítást felettünk. Segít, hogy figyelmünkkel a MOSTban legyünk, és a jelenlét pillanatában hirtelen elengedjük a múlttal kapcsolatos sérüléseinket és a jövőtől való félelmeinket. Hiszen a jelen pillanatában nem létezik sem a múlt, sem a jövő.

Kvantum Fejlesztő csomag a gyógyulásodért

A Kvantum Fejlesztő csomagot éppen azért készítettem el, hogy segítsek az embereknek, neked abban, hogy a meditáció hatékonyabb legyen és könnyebben elérhesd a kívánt eredményeket. A csomagban olyan hanganyagokat és vizualizációkat találsz, amelyek segítenek a testünk, az elménk és a lelkünk harmóniájának elérésében, és ezzel hozzájárulnak a gyógyulási folyamatunkhoz. A Kvantum Fejlesztő csomagot sokan rendkívül hatékonynak tartják, ezt bizonyítja az a sok hálás levél, amit az elmúlt időszakban kaptam. Sokan írják le csodálatos gyógyulásukat, ezzel másoknak is példát adva arra, hogy mindez igenis létező lehetőség.

Igaz, sok videó jön velünk szembe az interneten, ahol különböző gyógyító meditációkat lehet látni, de soha ne feledd, egy videó nem váltja meg a világot! Ezért is állítottam össze egy komplett, teljes gyakorló csomagot, amelyben végig vezetlek az úton és egy teljes programot adok számodra, hogy a várt eredményeket elérhesd. A többi már csak Rajtad múlik! Megfelelő hozzáállással, csodákat érhetsz el, mert a csoda bennünk, benned lakik.

Ahogy Pdmaszambhava, VIII. századi tantrikus mester mondja:

„A gyógyítás lényege nem csupán az orvosságban rejlik, és nem az egyhangúan végigkántált gyógyító szertartásokon múlik. Ne tekintsd betegséged akadálynak vagy erénynek. Hagyd elméd érintetlenül és szabadon… Vágj át a fogalmi gondolkodás áradatán… régi betegségek tűnnek el maguktól, és ép, egészséges maradhatsz.”

Érdekelne a Kvantum Fejlesztő csomag részletesebben? Erre a linkre kattintva megnézheted.

Amennyiben komplexebb támogatásra van szükséged, nézz be hozzánk a Tér Közösség tudástárába.

Napi 5 perc, ami megváltoztathatja az életedet

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy kellő erőt és motivációt kapj a változáshoz!

[wzx_sapi_form]

Szakrális Tér Közösség blogja

Bejegyzések spirituális, egészség és egyéb témákban.

Termékek
Tudástár anyagai + oldalak
Cikkek