Negatív ember

Miért van körülötted negatív ember?

      Talán ismered te is az érzést, amikor az életedbe jönnek olyan ciklusok, amikor érzed, hogy valahogy minden rendben van. Harmonikusan működnek a dolgaid és az emberi kapcsolataid is felhőtlenek, afféle nyugalmas-békés időszak, sehol egy lehúzó, negatív ember.

 

     Aztán egyszercsak történik valami, belép az életedbe valaki, aki felborít mindent. És magával hozza a negatív energiát: megjelenik benned a félelem, vagy a kudarc, vagy a harag, vagy éppen a csalódottság érzése. Aztán valahogy úgy érzed, hogy valami elromlott…

 

     A legrosszabb esetben elkezded hibáztatni az illetőt, vagy a helyzetet és kiprojektálod egy külső tényezőre a negatív érzelmeid okát. Bele sodródsz az önsajnálatba, és máris az áldozat szerepben találod magad.

 

     Jó esetben felteszed magadnak a kérdést: mit rontottam el már megint? De van, hogy ilyenkor is hibázhatsz valakit, aki ebben az esetben pontosan önmagad. És itt kezdődnek a véget nem érő, analizáló, boncolgató, racionális elme munkák. Meg akarod érteni mi volt benned a hiba. Mi az, amit rosszul gondoltál vagy rosszul cselekedtél. És értsd meg, hogy ebben az esetben is csak kivetítesz! Mégpedig arra a tanuló, gyakorló lényre, aki ebben az életedben testesült meg. Pedig pontosan azért jött ide, hogy ezeket megtapasztalja, hogy átélje, megélje, feldolgozza és transzformálja ezeket az információkat, hogy megértse, hogy az egységbe, Isten felé kell törekednünk. Nincs hiba! Minden pontosan úgy történik, ahogy Isten megálmodta. 

 

     Amikor negatív ember jelenik meg körülötted az életedben, nem azért van, és nem azért jön, hogy bárkit is hibáztathass. A dualitást jött el megmutatni, tehát azért, hogy a végleteken keresztül megértsd, hogy az út végén minden egy. Hogy gyakorolhassál az abban való létben, ahol egyre kevésbé engedsz teret a hullámzó érzelmeknek. Ezután úgy nézz egy ilyen emberre, mint a legnagyobb Tanítódra! Aki eljött, hogy felismerd önmagad, és egyre közelebb kerülhess a benned létező Istenihez. Csak megmutatja még a kétségeidet, a félelmeidet, a dühödet, az önbizalomhiányodat. De ne félj, mert mindannyiunknak vannak ilyen érzései! Azért jöttünk, hogy legyőzzük őket és a tanításaik által felemelkedhessünk az érzelem nélküli legmagasabb szintű béke-szeretet állapotba.

 

     Képzeld el, ha soha nem jönnének ilyen emberek az életedbe, nem is ismerhetnéd meg azt, hogy ki vagy. Azért jönnek, hogy kihozzák belőled és megmutassák, ki az, aki vagy, és ki az, aki még nem vagy. Hagyd a folyamatot, szemlélődj és transzformálj! De semmiképp ne essél kétségbe! 

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt