Blog cikk olvasása

A vezetett meditáció kezdőknek is ideális választás, mert nem azon aggódsz, hogy hogyan csináld. Megfelelő útmutatás, tökéletes ellazulás.

Vezetett meditáció: a gondolati beidegződések kiküszöbölése és az intuíciók befogadása

A meditáció egyre inkább elterjedt gyakorlat, amelynek számos előnyös hatása van a testre és lélekre egyaránt. A meditáció során az emberek általában elmélyülnek gondolataikban, majd

Picture of 'Dr. Márkus Barbara

'Dr. Márkus Barbara

Szakrális Tér Közösségi vezetője, léleképítő, spirituális vezető

A meditáció egyre inkább elterjedt gyakorlat, amelynek számos előnyös hatása van a testre és lélekre
egyaránt. A meditáció során az emberek általában elmélyülnek gondolataikban, majd még jobban alámerülnek a tudatuk szintjén is, hogy elérjék az elméjük nyugalmát, a test ellazulását. A meditáció azonban nem egyetlen gyakorlatot jelöl, számos formában létezik, amelyek közül a vezetett meditáció az egyik legnépszerűbb, kezdők számára különösen ajánlott.

A vezetett meditáció során egy tapasztalt meditációs vezető tartja irányban a résztvevők gondolatait, testérzetüket, hogy elérjék a teljes ellazult állapotot. Előnye, hogy az embereknek nem kell aggódniuk azon, hogy hogyan kellene meditálniuk vagy, hogy jól csinálják-e azt, hanem a vezető segít a gondolatok lecsendesítésében majd az elmélyülésben. A vezetett meditáció során kikapcsol a racionális elme és olyan agyterületek aktiválódnak, amelyek egy újfajta algoritmust indukálnak. Az agy úgynevezett
Alfa állapotba kerül, ez az alvás és ébrenlét határa. Ilyenkor az érzelmi hullámzások elcsendesednek, a meditáló megkönnyebbült mentális állapotba kerül, szinte lebegésnek éli meg ezt a fajta transzállapotot.

A vezetett meditáció biztonságot ad a meditáló számára, mivel a meditálás alatt előfordulhatnak olyan élmények, amely a meditálót kibillenthetik az érzelmi stabilitásból. Akár érzelmi blokkok is oldódhatnak, vagy váratlan érzet-beszűrődések vagy hirtelen megtapasztalások is előfordulhatnak. Az elején ég nem biztos, hogy mindenki képes a pontos belső érzékelésre, ezért fontos az irányító személye. Mindig olyan vezetőt válasszunk, akinek személye, hangja, energiája megnyugtató számunkra. Ezen lelki élmények során fontos a vezetővel való bizalmi kapcsolat.

A vezetett meditáció legfontosabb előnye

Az egyik legfontosabb előnye a vezetett meditációnak az, hogy kívülről segít leállítani a gondolati beidegződéseket,
amelyek az élet minden területén megjelennek. Ezek a gondolati sémák általában ismétlődő gondolatok, amelyeket az emberek elakadásokkal, szorongással, félelemmel és egyéb kellemetlen, rossz érzésekkel kapcsolnak össze. Leállításuk azonban lehetővé teszi, hogy kilépjenek ezekből a negatív ciklusokból és egy új, pozitív életérzés születhessen meg a pszichében.

A vezetett meditáció segít akkor is, ha a gondolataink elkalandoznak, mivel a kívülről hallott beszéd újra és újra visszavezet az elmélyülésbe. A meditáció az intuíciók befogadásának egyik legjobb módja is, melyek segíthetnek, hogy észrevedd az életedben rejlő lehetőségeket, és segíthetnek céljaid elérésében is.  Az intuíciók befogadása sokkal könnyebbé válik a meditáció során, mivel ez egy olyan állapot, amelyben az ember képes meghallani belső hangjait és követni a megérzéseit.

Ha kezdő vagy, azt javaslom, gyakorold addig a vezetett meditációt, míg bizonytalannak érzed magad, vagy amíg gondolataid gyakran elkalandoznak a gyakorlatok közben. Ha már képes vagy tartósan fókuszálni és a koncentrációd töretlen, akkor elkezdheted gyakorolni az egyéni meditációt is.

Meditáció tanulásában is segítünk neked

A Tér Közösség tudástárában több vezetett meditációt is találhatsz más önfejlesztő és tudatosságot növelő témakörök társaságában. Gyere, tanulj velünk, mutatjuk az utat.

Napi 5 perc, ami megváltoztathatja az életedet

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy kellő erőt és motivációt kapj a változáshoz!

[wzx_sapi_form]

Szakrális Tér Közösség blogja

Bejegyzések spirituális, egészség és egyéb témákban.

Termékek
Tudástár anyagai + oldalak
Cikkek