A félelem a vesében lakik

A félelem otthona

A FÉLELEM A VESE ÉRZELME
A kínai orvoslás tanításai szerint a vesékben rejlik az ember esszenciális életenergiája, az életünk forrása. Alapját születésünktől fogva kapjuk a fogantatás pillanatában, de megfelelő életmóddal mi is erősíthetjük magunkban.
A félelem gyengíti a vese energiáit. Mivel hatással van a fejlődésünkre és arra, hogy meddig élünk, vigyáznunk kell az érzelmeinkre. Gyengülésének fizikai tünetei:
 • hallászavar, fülzúgás
 • korai őszülés
 • gyakran kiújuló fülgyulladás
 • hátfájás
 • hajritkulás
 • vérnyomásproblémák
 • fogproblémák
 • gyakori torokgyulladás
 • vizelettartási gondok (főleg gyerekeknél)
 
Mit tehetünk?
Ha úrrá lenne rajtunk a félelem, tegyük fel az alábbi kérdéseket magunknak:
 1. Mi a legrosszabb, ami történhet?
 2. Megoldódik valami azzal, ha félek?
 3. Jobban fogják érezni magukat azok, akiket annyira féltek?
 4. Én jobban fogom magam érezni?
 5. Mit tehetek azért, hogy ne féljek?
Mindenképp győzzük le a félelmünket, bármilyen körülmény is van! Nem kell mindig mindent a kezünkben tartanunk, gondolkodjunk pozitívan, örömmel és szeretettel tegyünk meg mindent, ami az erőnkből telik és figyeljünk az Isteni Tervre. Később sok esetben kiderül számunkra, a dolgok miért a maguk útján haladtak. 🙂
Kérjünk védelmet, mondjunk köszönetet, és bízzuk rá a dolgokat arra, aki irányít.
Ha félünk, nem fogjuk megóvni magunkat. Sőt! Ellenkezőleg! Legyengítjük a vesénket, az immunrendszerünket és lebénítjuk magunkat érzelmi szinten is. Minden, ami miatt aggódunk, amitől félünk, amivel nem akarunk szembenézni, legyengíti a vesénk. A félelem feszültséget, bénulást, zsibbadást és görcsöket okoz. Azok a negatív érzelmek, amelyekből a félelem táplálkozik, pl. az irigység, a bosszúszomj, az arrogancia és az egoizmus, lebetegítik a veséket.
MINDEN EMBER SZÁMÁRA FONTOS A BIZTONSÁGÉRZET.
Ám mi az, ami az életben biztosnak tekinthető? Az, amit magunk körül látunk, vagy ami az IGAZI VALÓSÁG? Amíg elveszünk az illúzió látszólagos élményeiben, addig a félelem elvisz minket a Valódi Lényegünktől.
 
A félelem egyidős az emberiséggel. Jó szolga, megvédelmez bennünket és figyelmeztet, amikor veszélyben vagyunk. Visszatart bennünket a meggondolatlan, felelőtlen viselkedéstől. Viszont ha túl sokat generálunk belőle, akkor ellenséggé válik, mert rendkívül erős, romboló, kimerítő érzés. A legfontosabb, hogy egyensúlyban tudjuk tartani.
❤ ❤ ❤
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt