ki_markus_barbara

Ki Márkus Barbara?

“Hinni valamiben annyit jelent, mint vállalni a sorsodat.”MB

'Dr. Márkus Barbara

Filozófiája az élete

30 éves tapasztalattal rendelkező életmód moderátor, léleképítő. Óvónő volt, oktató az ELTE-n. Író, számos könyve jelent meg, neve mögött sok előadás, tv- rádióinterjú és szakmai cikk áll. 2014-ben megkapta a Honoris Causa tiszteletbeli doktori címet. 2018-ban a NAV országos kongresszusának előadója volt.

múlt...

1972. augusztus 30.-án született Sopronban. Kisgyermek-kora folyamatos szemlélődésben telt. Hamar megértette, hogy az ember csakis a természettel összhangban élhet harmonikus életet. Próbált magyarázatot keresni a lét értelmére, az emberi kapcsolatok minőségeire. 

Szoros kapcsolatba került a művészetekkel, főként az írással. Rengeteg verse, elbeszélése született már ebben az időben is. 

ébredés...

Felnőtt életét pedagógusként kezdte el, ahol beleláthatott a gyermekek világképébe, a családok kapcsolat-rendszereibe, valamint a nagyobb közösségek és az individum kapcsolatába. Ráébredt bizonyos társadalmi részvételt erősítő technikákra és hogy hogyan fejleszthető a közösségi kohézió. Később a helyi plaza marketingigazgatójaként az üzleti életben is megfigyelte az emberek érzelmi reakcióit, melyeket a külvilág ingereire adnak. Feltérképezte lassan a személyiségi típusokat, valamint a testi betegségek mögött meghúzódó lelki/mentális problémákat. Ráébredt, hogy ezek bizonyos embereknél hasonló mintázatokat adnak.

Harminc éves korában úgy döntött, hogy életét az emberek megsegítésének szenteli. Saját rendelőjében személyes konzultáció keretén belül tanítja a gyermekeket és felnőtteket önismeretre, önfejlesztésre és helyes gondolkodásra!

Megalapította a Soproni Önzetlen Szolgálatot, amely alapítványi keretén belül rászoruló családok számára osztanak ételt és ruhát. Középiskolákban tartott “érzékenyítő” órákat, ahol önismerettel és emberi értékekkel foglalkoznak a mai napig. Tanított a Nemzetközi és Magyarországi Metafizikai Tudományos Kutató Intézetben is. Idő közben megnyitotta saját rendelőjét, ahol a mai napig lélekterápiával és természetgyógyászattal segít a hozzá fordulóknak. Több hónapot töltött Indiában. Egyre több tapasztalatot szerezvén kialakította saját gyógyító módszereit, melyek eredménnyel működnek, mint a lelki mint a fizikai betegségek területén. 2014. március 22-én megkapta a Honoris Causa tiszteletbeli doktori címet, mely a Hu-Man Medica Parabolikus Doktor (‘Dr) megjelöléssel erősítette szakmai munkáját.

jelen...

Ma saját kurzusokat vezet, tréningeket tart, valamint felkérték a szombathelyi ELTE oktatói státuszába, ahol komplementer medicinát tanít.

Az utóbbi években rengeteg előadást tartott, például a 

 • Női kód – hormonok és életmód – Sopron, GYIK Központ
 • Metafizikai és fizikai kommunikáció – Sopron
 • Párkapcsolati dilemmák – Hotel Sopron
 • Szülő-gyermek kapcsolat – Sopron
 • A szeretet mentális ereje az egészség tükrében – Harkány
 • Az elveszett gyermekek üzenete – Budapest, Hotel Griff
 • Újratervezés az életedhez – Sopron, Novomatic – Mediterrano 
 • Az elme erejének misztériuma – Budapesti Hungarikum Élményház és Pódium
 • A kommunikáció szimmetriája és asszimmetriája – NAV országos kongresszus
 • A 1,5 perces eladás technikája – OTP tréning
 • Egészséges táplálkozás – Sopron, stb. témakörökben. 

jelen és jővő

"A jelen pillanatomban írom a jövőt. Ez a kulcs a sorsomhoz". Márkus Barbara

Különböző tematikájú táborokat szervez, céges tréningeket tart. Szakmai cikkei jelennek meg az “eletmod-magazin.com” és más oldalakon, illetve két könyvet írt, “Kettős valóság” és “Kezedben az egészséged” címmel, harmadik könyve pedig egy mesekönyv: “Csillogó csuhás mesék”. További könyveinek kézirata jelenleg lektorálás alatt áll. Az elmúlt időszakban több interjú és film készült munkásságáról, ahol minden esetben szakmai céljai között első és legfontosabb terveként említi, hogy saját fejlődése mellett elköteleződötten képviselje az alapvető emberi értékeket, a pozitív és szimmetrikus kommunikációt a társadalom gyógyulásáért.

Néhány pillanat a munkásságából

Újgenerációs szellemsebészeti szeminárium – Győr – A Szakrális Tér Közösség ereje

TV2 interjú – Több mint testőr műsorban – A Szakrális Tér Közösségről készült bemutató anyag

FIX TV- ÉDES”ES című műsor vendége első, Kettős valóság című könyve megjelenése után

A NONVERBÁLIS ÉS VERBÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ AZ INFORMÁCIÓS ASSZIMMETRIA TÜKRÉBEN – Előadás a NAV XI. Pénzügyi Napjain.   Vállalkozások, cégek, MLM profilok, üzletek, online értékesítők számára.

ÚJRATERVEZÉS AZ ÉLETHEZ előadás 2. része     A félelem: harc önmagunkkal

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt